С чисто нов мощен инверторен климатик се сдоби лекарският кабинет в село Батин, общ. Борово днес. Уредът е закупен и дарен със средства на местния земеделски производител Батин Инвест ЕООД след предложение от новоизбрания кмет на селото Назми Шавков.

батин климатик 4

До този момент кабинетът е ползвал неефективна електрическа печка, а медицинското лице Венци Василев се е налагало да обслужва пациентите, облечен в шуба. Освен новата придобивка, по инициатива на кмета бе извършено основно почистване вътре в помещенията и коридора, както и разчистена растителността, обхванала безконтролно сградата.

батин климатик 1

Лично г-н Шавков връчи документите и дистанционното на климатика на д-р Василев, като изказа благодарност за съдействието от страна на адв. Димитър Балкански, като изрази надежда и занапред да работят заедно.  

батин климатик 2

Видима е и промяната след встъпване в длъжност на Назми Шавков като кмет и в района зад бившата детска градина, който бе изоставен дълги години, но за няколко дни бе основно почистен, с което придоби съвсем нов вид.